Σήμερα, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού λειτουργούν  πέντε (5) παιδικοί και  τρεις (3) βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν περίπου 80 βρέφη και 400 νήπια.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσχολικής αγωγής. Είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με οργανωμένες διαδικασίες εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης. Ταυτόχρονα παρέχουν τη φροντίδα, διατροφή, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Κορμός της φιλοσοφίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά.

Φορείς αυτής της φιλοσοφίας είναι το προσωπικό των Σταθμών, με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, με αγάπη για τα παιδιά και αίσθημα ευθύνης προς τις οικογένειες τους.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι το ασφαλές και φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον, η αρτιότητα των υποδομών, η ζεστασιά των χρωμάτων, η χαρά της μουσικής, η ζωντάνια του χορού και των παιχνιδιών, η πρωτοτυπία των ενασχολήσεων, όλα όσα χρειάζονται για την ομαλή μετάβαση από το οικογενειακό περιβάλλον στην πρώτη σχολική κοινότητα.

Συνεργάτες μας σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια είναι οι γονείς και κηδεμόνες, που ενημερώνονται υπεύθυνα για την συμμετοχή του παιδιού στις δραστηριότητες και την πρόοδο του, ενώ έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε θέματα παιδικής ψυχολογίας και πρόληψης υγείας.
 

Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών,  ΚΔΑΠ, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης:

Άννα Καπνιά-Μπούνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6907583189 και 2132023656

e-mail: paidikoistathmoi@agankam.gov.gr

Διευθύντρια Βρεφονηπιακών Σταθμών:

Χριστίνα Ζατέ

Λεωφ. Δημοκρατίας 61, ΤΚ. 13561

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132023668

 

Γραμματειακή  και Διοικητική υποστήριξη Βρεφονηπιακών Σταθμών:

Όλγα Κοροδήμα

Λεωφ. Δημοκρατίας 61, ΤΚ. 13561

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 - 2023653

 

Ενημέρωση 13/02/2021

Τώρα πλέον οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού απέκτησαν το δικό τους padlet. 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1) Πατάμε το link: 

Padlet Παιδικων Σταθμων

2) Βγάζουμε φωτογραφία τη ζωγραφιά του παιδιού. 

3) Πατάμε το "+" και ανεβάζουμε τη ζωγραφιά. 

Αν θέλουμε γράφουμε το όνομα του μικρού ή της μικρής ζωγράφου καθώς και τον Παιδικό Σταθμό του.