Υπογραφή Σύμβασης και άμεση αναβάθμιση κεντρικών οδικών αξόνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού

Στις 23/09/2022 υπεγράφη η Σύμβαση και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την αναβάθμιση στους οδικούς άξονες Λ. Δημοκρατίας, Ν. Πλαστήρα, Δ. Γούναρη, Λ. Φυλής, Αγ. Παρασκευής, Ευβοίας και Καλύμνου του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Οι ανωτέρω αστικές παρεμβάσεις εντάσσονται στη μελέτη με τίτλο “Δίκτυο Παρεμβάσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ενίσχυσης της προσβασιμότητας σε οδούς του Δήμου Α.Α.Κ.” η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” με προϋπολογισμό ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προγραμματίζεται να υλοποιηθούν συγκεκριμένες εργασίες σε οδικούς άξονες που συγκροτούν ένα δίκτυο στον αστικό ιστό του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί η ανακατασκευή/ανάπλαση της Λ. Δημοκρατίας, των οδών Ν. Πλαστήρα, Δ. Γούναρη, Λ. Φυλής, Αγ. Παρασκευής, Ευβοίας και Καλύμνου, οι οποίες σε συνδυασμό με την υφιστάμενη διαδρομή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου υπεράνω των υπογειοποιημένων γραμμών του Ο.Σ.Ε., δημιουργούν ένα βρόγχο ασφαλούς αστικής κινητικότητας και προσβασιμότητας καλύπτοντας μία σημαντική έκταση, σε νευραλγικές περιοχές του Δήμου.
Πρόκειται για ένα μακρόπνοο πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων – το μεγαλύτερο που σχεδιάστηκε στον Δήμο, το οποίο θα αναβαθμίσει βασικές υποδομές σε κεντρικές περιοχές της πόλης, παρέχοντας επαρκείς συνθήκες άνεσης και ασφάλειας στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και εξοπλίζοντας παράλληλα με νέες εγκαταστάσεις τους παρόδιους ανοιχτούς χώρους, αυξάνοντας σημαντικά τη φύτευση χώρων πρασίνου αλλά και την ανάπλαση των πράσινων σημείων του Δήμου.  Η αστική αναζωογόνηση αναμένεται να βελτιώσει στην πράξη την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής αλλάζοντας καθοριστικά την εικόνα του Δήμου.
Η δράση αυτή, είναι σε συμφωνία με το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των πολιτών, σύμφωνα με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ.

https://bit.ly/3SgWDnr

 

Μοιράσου την σελίδα