Ολοκλήρωση Α Φάσης της «Κυκλοφοριακής Μελέτης Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού»

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη επίλυσης ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την κινητικότητα και τη γενικότερη κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης, προχώρησε στην εκπόνηση της μελέτης με τίτλο “Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού” η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Η μελέτη είναι ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις εξής 2 φάσεις:
1) ΦΑΣΗ Α’: Απογραφή Υφιστάμενης Κατάστασης και Αξιολόγηση Υφιστάμενης Κατάστασης και Εναλλακτικών Σεναρίων
Α1: Απογραφή Υφιστάμενης Κατάστασης
Α2: Αξιολόγηση Υφιστάμενης Κατάστασης και Εναλλακτικών Σεναρίων

2) ΦΑΣΗ Β’ –Διαμόρφωση Οριστικών Προτάσεων  

Η Α΄ Φάση της μελέτης ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει συλλογή στοιχείων που έχουν προκύψει από την αποτύπωση της περιοχής παρέμβασης, τις μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, τη διενέργεια ελέγχων οδικής ασφάλειας, τη συλλογή στοιχείων οδικών ατυχημάτων κ.λπ. ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και διαμόρφωση προκαταρκτικών προτάσεων.
Στην επόμενη φάση της μελέτης, οι παραπάνω εναλλακτικές προτάσεις θα τεθούν σε διαβούλευση με τους κατοίκους, φορείς, επαγγελματίες του Δήμου ΑΑΚ προκειμένου να οριστικοποιηθούν.
Η περιοχή μελέτης και οι αρχικές λύσεις παρουσιάζονται στα συνημμένα σχέδια.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες του Δήμου να διατυπώσουν τις προτάσεις τους επί των αρχικών λύσεων και να τις αποστείλουν στο agankam@agankam.gov.gr με την ένδειξη “Προς Δση Τεχνικών Υπηρεσιών: Προτάσεις για Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου ΑΑΚ” μέχρι την Παρασκευή 22/12/2023.

Με νεότερη ανακοίνωση θα οριστεί η ηλεκτρονική παρουσίαση και δημόσια διαβούλευση επί των παραπάνω εναλλακτικών προτάσεων προκειμένου να συμμετέχουν τα ενδιαφερόμενα μέρη στην ενημέρωση και διαλογική συζήτηση.
Με την ολοκλήρωση του παραπάνω σταδίου, θα ακολουθήσει η Β’ Φάση της μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει τις οριστικές προτάσεις, την απαραίτητη σήμανση και τη διαμόρφωση των σημαντικότερων κόμβων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου https://agan.gov.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D

ΧΑΡΤΗΣ 1

ΧΑΡΤΗΣ 2

ΧΑΡΤΗΣ 3

 

 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα