Συνάντηση Εργασίας για την παρακολούθηση της μελέτης με τίτλο «Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού»

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/11/2023 μεταξύ εκπροσώπων της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΑΑΚ και των εκπροσώπων του Αναδόχου στο πλαίσιο παρακολούθησης των εργασιών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Κυκλοφοριακή Μελέτη Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού» η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Τη Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κος Δανάκος Στέφανος, η Προϊσ/νη Τμ. Μελετών κα Μαντζαβινάτου Ιωάννα, οι κ.κ. Μαραγκού Γεωργία, Πηγουνάκη Ελπίδα από το Τμ. Μελετών και η κα Σύρμα Γεωργία από το Τμ. Έργων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, κος Τσίρμπας Σταύρος.

Η Μελέτη αφορά στην επίλυση ενός μεγάλου αριθμού προβλημάτων άμεσα συνυφασμένων με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών και της γενικότερης κυκλοφοριακής οργάνωσης της πόλης. Η αναγνωρισμένη, πλέον, ανάγκη για την αύξηση του ποσοστού χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και η πεζή μετακίνηση, σε συνδυασμό με την ανάγκη για μείωση της χρήσης των ΙΧ οχημάτων, ενισχύει τη θέση ότι κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της ασφάλειας των πεζών και άλλων ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η ολοκληρωμένη διαχείριση του καθεστώτος στάθμευσης κατοίκων και επισκεπτών, η εισαγωγή της χρήσης του ποδηλάτου και των αντίστοιχων υποδομών και η βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου των ΜΜΜ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Στόχος είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης όλων των κατοίκων, μεταξύ των οποίων των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και των Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα (ΑΜΚ).  

Στη διάρκεια της συνάντησης, υπό την εποπτεία του Δημάρχου κ. Τσίρμπα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δανάκος και τα στελέχη της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τη Μελετητική Ομάδα της Αναδόχου Εταιρείας εξέτασαν τις προτεινόμενες λύσεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την  αποτύπωση της περιοχής παρέμβασης, τις μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, τη διενέργεια ελέγχων οδικής ασφάλειας, τη συλλογή στοιχείων οδικών ατυχημάτων κ.λπ.

Η Ομάδα Έργου του Δήμου έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για τη βέλτιστη δυνατή επιλογή λύσεων ενώ, παράλληλα, διατυπώθηκαν και από τις δυο πλευρές, ιδέες και προτάσεις για τη διαμόρφωση των προτάσεων, οι οποίες, στην επόμενη φάση της μελέτης θα τεθούν σε διαβούλευση με τους κατοίκους προκειμένου να οριστικοποιηθούν.  

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου https://agan.gov.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα