Συνάντηση Εργασίας για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/11/2023 μεταξύ εκπροσώπων της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΑΑΚ και των εκπροσώπων του Αναδόχου στο πλαίσιο παρακολούθησης των εργασιών για την “Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού” η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.


Τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κος Δανάκος Στέφανος, η Προϊσ/νη Τμ. Μελετών κα Μαντζαβινάτου Ιωάννα, οι κ.κ. Κλέντου Δήμητρα από το Τ.Π.Ε. Ερμίδη Γεωργία, Πηγουνάκη Ελπίδα και Λεγάκη Ιωάννα από το Τμ. Μελετών. Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, η κα Ζαχαρά Ειρήνη, Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης ΑμεΑ.


Η μελέτη αφορά στον προσδιορισμό σημείων της πόλης στα οποία απαιτούνται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές καθώς και των προσβάσιμων γραμμικών διαδρομών μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων με βάση την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.


Το είδος των παρεμβάσεων περιγράφεται στη σχετική απόφαση Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 5553). Ειδικότερα, και σύμφωνα με την απόφαση, οι απαιτήσεις προσβασιμότητας για έργα διαμόρφωσης ή ανακατασκευής των υπαίθριων δημόσιων κοινόχρηστων χώρων των οικισμών (ιδίως χώρων που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών, όπως των πλατειών/πεζοδρόμων/πεζοδρομίων/ νησίδων, χώρων πρασίνου/αλσών, στάσεων/αποβαθρών, κ.λπ.) ή των υπαίθριων ιδιωτικών κοινόχρηστων χώρων περιλαμβάνουν τις παρακάτω παρεμβάσεις:


α. Προσβάσιμα πεζοδρόμια/πεζόδρομοι/οδοί ήπιας κυκλοφορίας /πλατείες
β. Προσβάσιμες διαβάσεις
γ. Προσβάσιμες νησίδες
δ. Προσβάσιμοι χώροι πρασίνου/άλση
ε. Προσβάσιμοι χώροι στάθμευσης


Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δανάκος και τα στελέχη της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και η Σύμβουλος σε θέματα ΑμεΑ σε συνεργασία με τη Μελετητική Ομάδα της Αναδόχου Εταιρείας εξέτασαν τις προτεινόμενες λύσεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής παρέμβασης και την αρχική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη.

 

Η Ομάδα Έργου του Δήμου έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την ορθή εκτέλεση των εργασιών έτσι ώστε η Μελέτη να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου ΑΑΚ:
https://agan.gov.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-(%CF%83.%CE%B1.%CF%80.)--%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D

 

Μοιράσου την σελίδα