Η ζωή είναι ωραία τον Σεπτέμβριο στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού
«Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η γνώμη τους για τον κόσμο είναι και μια εξομολόγηση για τον χαρακτήρα τους». - Ralph Waldo Emerson
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2025
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες των Αγίων Αναργύρων - Καματερού μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά από το Δημαρχείο και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2023659, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 15:00 το μεσημέρι.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση
«Ηλέκτρα του Σοφοκλής»
Βεάκειο Θέατρο
Η συγκλονιστική Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, συνεχίζει την πορεία της σε όλη την Ελλάδα, μετά την θριαμβευτική της πρεμιέρα στην Επίδαυρο και την αποθεωτική υποδοχή της από 16.000 θεατές.
Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από ολοκληρωτισμούς και κοινωνική αδικία, σε μια εποχή όπου η βία και η εκδίκηση παρουσιάζονται συχνά ως «αναγκαίο κακό», η Ηλέκτρα του Σοφοκλή αποκτά ανατριχιαστική επικαιρότητα. Η τραγωδία αυτή δεν είναι απλώς μια αφήγηση εκδίκησης· είναι ένας καθρέφτης των ανθρώπινων διλημμάτων, της διαχρονικής σύγκρουσης ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την ηθική. Η παράστασή μας στοχεύει να αναδείξει αυτή την πολυπλοκότητα, καλώντας το κοινό να αναμετρηθεί με κρίσιμα ερωτήματα: Τι σημαίνει «αποκαθιστώ το δίκαιο»; Ποιο είναι το χρέος του καθήκοντος; Μπορεί κανείς να ζήσει με τις συνέπειες της βίας; Είναι η βία αναπόφευκτη λύση; Θα κλείσει η εκδίκηση τον κύκλο του αίματος; Είναι ποτέ δυνατή η λύτρωση; Και, τελικά, ποιος είναι ο ρόλος της αντίστασης όταν όλα φαίνονται χαμένα;
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Πρωταγωνιστούν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιάννης Αναστασάκης, Γρηγορία Μεθενίτη, Περικλής Σιούντας
Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (50 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Μουσική Φιλανθρωπική Βραδιά
«Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση»
Παναθηναϊκό Στάδιο, Καλλιμάρμαρο
Μια συναυλία αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «σερ» της ελληνικής μουσικής, θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17 Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια από το θάνατό του.
Την σκηνοθεσία - καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση, την έχει αναλάβει ο πολυτάλαντος και αγαπητός σε όλους Λάκης Λαζόπουλος τιμώντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλη τη σπουδαία διαδρομή αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη! Κορυφαίοι ερμηνευτές θα τραγουδήσουν αξέχαστα τραγούδια που σηματοδοτούν την πορεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση αλλά και την προσωπικότητα που υπήρξε.
Μια συγκλονιστική φωνή που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της, συνδυάζοντας τη δωρικότητα με το λαϊκό ύφος χάρισε στο ελληνικό τραγούδι μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του, σε συνεργασία με τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες!
Η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην "ΦΛΟΓΑ" Σύλλογο Γονιών - Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια.
Παρουσίαση - Σκηνοθεσία: Λάκης Λαζόπουλος
Τραγουδούν: Θέμης Αδαμαντίδης, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Χρήστος Δάντης, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Κότσιρας, Ρένα Μόρφη, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Ηρώ Σάια, Μάριος Φραγκούλης, Κώστας Χατζής, και άλλοι.
Τιμή Εισιτηρίου: 20 ευρώ (Κερκίδα Ζώνη Β)
Διάρκεια: 180 λεπτά
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (50 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:15
Θεατρική Παράσταση
«Δώρο Γενεθλίων»
Αλέα Πειραιώς 107
Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 λίρες σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Λοιπόν ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει γιά την ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic & Betty . Tο αποτέλεσμα είναι η γυναίκα του να το ρίξει στο ποτό , να συλληφθεί ο καλύτερός του φίλος, ένας αδερφός ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής να φύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί να τον κυνηγούν με μανία , ένας δολοφόνος με σπασμένο πόδι... και το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Αυτή η ξεκαρδιστικά αστεία επιτυχία του West End, του Master της κωμωδίας Ray Cooney, είναι γεμάτη παρεξηγήσεις. διασκέδαση και δυνατά γέλια.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Μάριος Αθανασίου, Ιρις Πανταζάρα, Δέσποινα Γιώτη, Κωνσταντίνος Τσεντούρος, Αντώνης Καλομοιράκης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Αγγελος Ορκάνιος
Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ
Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:45 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (50 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου
Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Μουσική Βραδιά
Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο
Πέρασαν ήδη πέντε χρόνια από την επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη η οποία αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι πέντε χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live album ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, οι σπουδαίοι μουσικοί συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι τις εμφανίσεις τους σε ιδιαίτερους χώρους και φεστιβάλ, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
«Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!»
Τιμή εισιτηρίου: 19 ευρώ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (50 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου